Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
 Brasov - Biserica neagra dimineata

Evenimente

Adauga un eveniment!

Evenimente in Brasov

Eveniment 

Jazz at Bran Castle 2019
Denumire:
Jazz at Bran Castle 2019
Cand:
23.08.2019 - 25.08.2019 
Unde:
Castelul Bran - Bran, jud. Brasov
Categorie:
Festivaluri

Descriere

Fundația Culturală Jazz Festivals & Events, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, organizează, în perioada 23 - 25 august 2019, a șaptea ediție a Festivalului JAZZ AT BRAN CASTLE. Concertele au loc în cele două locuri deja bine cunoscute: curtea interioară a Castelului Bran și Biserica Evanghelică Râșnov.

În acest an, 20 de artiști din cinci țări își dau întâlnire cu publicul iubitor de jazz, de sonorități inedite și proiecte noi. Unii își vor prezenta noile albume, alții se reunesc după o lungă perioadă în care nu au concertat împreună.

Onoarea de a deschide prima zi a Festivalului îi revine celebrului bandoneonist italian, Daniele Di Bonaventura, secondat de vulcanicul pianist Giovanni Guidi. Proiectul prezentat, CLOSER, va încânta prin lirismul și neliniștea sa, cu sonorități ce împletesc strălucit tangoul și bluesul cu melancolia spațiului mediteraneean. Cea de-a două trupă a serii nu are nevoie de nici o prezentare, este vorba de Tord Gustavsen Trio, cu cel mai recent album, THE OTHER SIDE, lansat chiar în luna august, la ECM Records.

A doua zi începe în Biserica Evanghelică Râșnov. Ambianța barocă se va împleti cu acordurile propuse de Gavino Murgia Duo, într-un omagiu adus marelui muzician John Coltrane. Apoi, de la ora 19, gazda este din nou Castelul. Vom avea parte de două întâlniri de excepție: Espen Eriksen Trio, alături de versatilul saxofonist Andy Sheppard, în proiectul PERFECTLY UNHAPPY, și de DREAM WEAVERS, prezentat de trei muzicieni ce vor surprinde încă o dată audiența: Gavino Murgia, Nguyen Le și Mino Cinelu.

Biserica din Rășnov vă invită în a treia și ultima zi a Festivalului la un concert incredibil: Bruno Helstoffer va “chema muzele” prin intermediul teorbei. Nu bine se vor stinge acordurile suave ale instrumentului său de suflet că ne vom muta, din nou, în curtea Castelului. Inegalabilul violoncelist Vincent Courtois va dialoga cu Daniel Erdmann, Robin Fincker și Benjamin Moussay în proiectul WEST. Seara se va încheia cu piesele albumului RELAXIN’ IN IRELAND (ACT), unde trompeta lui Julian Wasserfuhr va suna inegalabil alături de pian (Roman Wasserfuhr) și violoncel (Jorg Brinkmann).

Pentru trei zile memorabile, jazzul și frumusețea de neegalat a Castelului Bran și a Bisericii Evanghelice din Râșnov vor deveni polul de interes al iubitorilor de muzică bună.Concertele vor avea loc de vineri, 23 august, până duminică, 25 august, în Biserica Evanghelică Râșnov, începând cu ora 12, și la Castelul Bran, ora 19, astfel:

Vineri, 23 august, ora 19:00

•• Daniele Di Bonaventura - Giovanni Guidi Duo - Closer

•• Tord Gustavsen Trio - The Other SideSâmbătă, 24 august

ora 12:00, Biserica Evanghelică Râșnov

• Gavino Murgia Duo - A love Supreme - A tribute to John Coltrane

ora 19:00, Castelul Bran

•• Espen Eriksen Trio with Andy Sheppard - Perfectly Unhappy

•• Gavino Murgia, Nguyen Le & Mino Cinelu - Dream WeaversDuminică, 25 august

ora 12:00, Biserica Evanghelică Râșnov

• Bruno Helstroffer - Calling the Muse

ora 19:00, Castelul Bran

•• Vincent Courtois, Daniel Erdmann, Robin Fincker & Benjamin Moussay - WEST

•• Julian Wasserfuhr, Roman Wasserfuhr, Jorg Brinkmann - Relaxin' in IrelandMai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.jazzevents.ro

Bilete: www.eventim.roLocatie

Castelul Bran
Venue:
Castelul Bran
Strada:
Str. General Traian Mosoiu, nr. 24
City:
Bran, jud. Brasov
Tara:
Tara: ro