Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
 Brasov - Biserica neagra dimineata

Evenimente

Adauga un eveniment!

Trafic

Trafic Rutier Brasov

Live Webcam

Webcam Brasov

Evenimente in Brasov

Eveniment 

Oktoberfest 2018
Denumire:
Oktoberfest 2018
Cand:
06.09.2018 - 16.09.2018 
Unde:
Zona Bartolomeu - Brasov
Categorie:
Festivaluri

Descriere

#DeNota10


În 2018 Oktoberfest primește notă maximă!

Ne-am făcut planuri mari pentru 2018, un an care sperăm să ne aducă mai multă putere, imaginație cu sacul, chef de petrecere, voie bună și sănătate. Avem multe motive să ne bucurăm de acest nou început și vrem să vă transmitem și vouă energie pozitivă. 2018 înseamnă pentru Oktoberfest, renumitul festival al berii, 10 ani de petrecere cu bere Ciucaş din belșug, zeci de mii de turiști, care vor vizita din nou Brașovul, numeroase parteneriate, degustări de mâncăruri delicioase nemțești și românești deopotrivă, dar și spectacole excepționale la scene deschise.

Oktoberfest a început timid în 2009, când a fost organizat la baza sportivă Olimpia, iar apoi, edițiile ce au urmat au fost mult mai grandioase, defășurându-se pe arena Ion Țiriac de la Liceul Sportiv din Brașov. 2017 a adus însă multe îmbunătățiri festivalului, acesta deschizând distracţia în două corturi, montate în zona fostului Stadion Municipal. Extinderea s-a făcut datorită numărului mare de vizitatori din anii precedenti, când zeci de mii de turişti au ciocnit halbe cu berea rece Ciucaş şi berea germană nefiltrată, alintându-şi papilele gustative cu delicatese nemţeşti şi româneşti. Vestea bună a fost că unul dintre corturi a fost și mai mare şi mai încăpător faţă de cel în care s-au defăşurat ediţiile anterioare Oktoberfest. Și în 2017 berea a fost rece și multă, turiștii au plecat acasă cu multe suveniruri, pentru că au avut de unde alge, iar noutatea a fost Luna Park, acolo unde copiilor le-au săltat inimile de bucurie, distrându-se în parcul dotat cu utilaje imense.

Oktoberfest a adus în Brașov personalități marcante, ambasadori și lideri de mari societăți comerciale, dar și turiști din toate colțurile lumii. Aici s-au semnat parteneriate, iar printre acestea îl amintim pe cel parafat cu Ryanair, prin care Oktoberfest de Braşov a fost promovat astfel pe toate canalele de comunicare ale companiei aeriene şi astfel, informaţia despre evenimentul de la poalele Tâmpei a ajuns la peste 2.500.000 de potenţiali turişti. 2018 este de nota 10. Aniversarea va fi sărbătorită așa cum se cuvine cu artiști și muzică de calitate, care au încheiat anul cu media 10, cu preparate delicioase de notă maximă, bere în zeci de mii de butoaie, clienți nenumărați și show-uri excepționale. 10 este cifra norocoasă a festivalului Oktoberfest! Organizatorii promit premii cu zecile, invitați la fel și concursuri #DeNota10.


Oktoberfest si cele 2 corturi ale distracţiei bavareze

Renumitul festival al berii Oktoberfest deschide distracţia la această ediţie în două corturi! Extinderea se face datorită numărului mare de vizitatori de anul trecut, când zeci de mii de turişti au ciocnit halbe cu bere rece Ciucaş, alintându-şi papilele gustative cu delicatese nemţeşti şi româneşti. Vestea bună este că unul dintre corturile, ce vor fi montate în zona fostului Stadion Municipal, va fi mai mare şi mai încăpător faţă de cel în care s-au defăşurat ediţiile anterioare Oktoberfest, respectiv pe arena Ion Ţiriac de sub Tâmpa. Asta înseamnă că organizatorii aşteaptă oaspeţi şi mai numeroşi, cu chef de distracţie şi cu poftă mare de mâncare.

Wiesnzelt – va fi cortul cu înfăţişare de poveste, vizitatorii trăind experienţe noi, exact ca în natură. Acesta va arăta ca o poiană, în care relaxarea va fi stăpână. Wiesnzelt ne duce cu gândul la festivalul Oktoberfest din Munich, organizat ca de fiecare dată la Theresienwiese, un enorm teren expoziţional botezat după numele Prinţesei Teresen von Sachsen-Hildburghausen, care şi-a sărbătorit aici căsătoria cu Prinţul Ludwig I. Relaxarea în Poaina Ciucaş este garantată, pentru că verdele va fi culoarea predominantă. Totul va fi rustic, iar butaforia din zona scenei, care va fi montată în interiorul cortului, va fi pictată manual. Porţile din lemn şi decorurile atractive îi vor încânta, cu siguranţă, pe vizitatori. Cei care vor să privească lumea de la înălţime, pot alege să petreacă în balcoane. Cei care vor să afle mai multe despre istoria berii Ciucaş, care se produce la Braşov, trebuie să-şi arunce o privire pe placa de le intrarea în cort. Aici vor fi date precise despre acest brand, cu care tot braşoveanul se mândreşte.

Aşa cum toţi vizitatorii s-au obişnuit, în afara cortului se vor putea distra la jocurile Ciucaş unde se va schimba modalitatea de câştigare a premiilor. Acestea vor fi cuprinse între 5 şi 700 de lei, iar premiile mari vor consta în costume bavareze şi halbe de bere din ceremică, personalizate. Roata lui Cornel şi Heleşteul sunt doar două dintre jocurile propuse în acest an de organizatori, care promit şi alte concursuri cu surprize mari.

Kronstadtzelt - cel de-al doilea cort, care va fi pregătit pentru petrecăreţi, va purta amprenta Braşovului, iar aceştia vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Acest cort special va fi decorat într-un mod cu totul aparte, urban, cu clădiri emblematice din Braşov, pentru ca farmecul citadin să-i învăluie pe oaspeţi. Şi ce e mai frumos decât să fii purtat cu gândul prin meandrele istoriei ? O placă de la intrarea în acest cort va fi dovada faptului că istoria Braşovului se leagă de cea a saşilor, aici prezentându-se informaţii preţioase despre acest lucru. Şi cine nu a văzut minunatele clădiri ale oraşului nostru, are şansa să le observe în miniatură, pictate pe scena, unde vor avea loc tot felul de recitaluri şi spectacole.


Aşadar în perioada 06-16 septembrie, nu vă faceţi planuri şi alegeţi Oktoberfest, pentru zile de toamnă pline de viaţă!

Atmosfera din cort…nu poate fi descrisă în cuvinte…


STIATI CA …

Ce trebuie să știți despre Oktoberfest Brașov ?

***S-au băut 125.000 pahare de bere în 2012…dar cine le mai ține socoteala…

***S-au mâncat 27845 cârnați bavarezi Turinger, care intră în producție cu 4 zile înainte, special pentru Oktoberfest, așadar sunt proaspeți și numai buni de pus pe grătar…

***Oktoberfest îi premiază pe cei care iubesc natura – prin reciclarea paharelor se caștigă doze cu bere…

***Oktoberfest îi invață pe participanți să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și să își lase mașina acasă…

***Au lucrat 215 persoane la Oktoberfest 2012…

***Caștigătoarea Miss Popularitate 2010 avea 64 de ani…

***Cel mai trist moment al Oktoberfest-ului este atunci cand formația Wirbelwind anunță încheierea serii…

***Cel mai inedit premiu la Miss Oktoberfest – greutatea participantei în bere și montarea unui draft la ea acasa…

Locatie

Venue:
Zona Bartolomeu
City:
Brasov
Tara:
Tara: ro