Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
 Brasov - Biserica neagra dimineata

Atractii turistice in Brasov

Monumente istorice (36/- )

Biserici (12/- )

Muzee (5/- )

Despre Brasov (1/- )

Agrement (24/- )

Imprejurimi (14/- )

Poiana Brasov

Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali), altitudine 1.030 m, la 12 km sud-vest de Municipiul Brasov de care o leaga o sosea moderna. Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an.

Castelul Bran

Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov.

Predeal

Predeal este cel mai inalt oras din tara, plasat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intr-o depresiune bine adapostita de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet.

Cetatea Rupea

Rupea, mai demult Cohalm sau Holuma este un oras din judetul Brasov, Transilvania, Romania. A fost asezamant dacic si mai tarziu, pe timpul ocupatiei romane, denumirea i-a fost schimbata in Rupes.

Cetatea Rasnov

In partea superioara a Tarii Barsei, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov,se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.

Cetatea Harman

Harman mai demult Herman este un sat in partea de est a judetului Brasov, in Depresiunea Brasov.Localitatea Harman este cunoscuta in special pentru biserica fortificata impresionanta.

Cetatea Codlea

Se presupune ca asezarea Codlei a fost fondata de colonisti germani. Localitatea a fost conceputa ca sat cu o singura strada, al carui centru era prezentat de o piata cu o biserica.

Biserica fortificata din Ghimbav

pe unde astazi se afla oraselul Ghimbav a fost populata inca din epoca fierului, cand pe malul Ghimbaselului, exista o asezare dacica, specifica civilizatiei primei varste a fierului.

Cetatea bisericeasca Prejmer

Prejmerul se afla in Tara Barsei, la doar 12 km de Brasov. Satul Prejmer adaposteste unele dintre cele mai vechi vestigii din Transilvania.

Castelul Peles din Sinaia

Castelul din Valea Peles resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit pe vremea regelui Carol I al Romaniei si a devenit unul dintre cele mai importante monumente ale Europei secolului al XIX-lea.

Tel: 0244-310.918

Adresa: Str. Pelesului nr.2

Website: http://www.romanianmonasteries.org/ro/romanian/castelul-peles

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds