Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
Poze cu Brasovul Iarna
 Brasov - Biserica neagra dimineata

Info util

Tribunalul Brasov

Adresa : B-dul 15 Noiembrie nr. 45, Brasov

Telefon : +40268- 419615 - centrala +40268- 413056 - cabinet presedinte

Cai de acces :

Tribunalul Brasov

Tribunalul Brasov face parte din sistemul instantelor judecatoresti din Romania, este organizat si functioneaza in baza Legii nr. 304/ 2004 privind organizarea judecatoreasca


Conform dispozitiilor legale, Tribunalul Brasov are in circumscriptia sa toate judecatoriile din judetul Brasov, si anume:

1.Judecatoria Brasov

2.Judecatoria Fagaras

3.Judecatoria Zarnesti

4.Judecatoria Rupea.


Din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul Brasov judeca in materie civila si de litigii de munca, comerciala si de contencios administrativ si fiscal  si penala, in prima instanta, in apel si in recurs, in cadrul celor trei sectii:

Sectia civila

Sectia comerciala si de contencios administrativ

Sectia penala.

Ca o nota de unicitate la nivel national, Tribunalul Brasov este singurul din Romania care nu are in competenta sa judecarea cauzelor civile si penale privitoare la minori si la familie, acestea fiind de competeta Tribunalului pentru minori si familie Brasov, singurul tribunal specializat in acest domeniu din tara.


Tribunalul Brasov are in structura urmatoarele compartimente auxiliare de specialitate:

Grefa

Registratura

Arhiva

Biroul de informare si relatii publice

Biblioteca.


Pe langa Tribunalul Brasov ( din punct de vedere material, si nu al criteriului localizarii in spatiu) functioneaza urmatoarele structuri:

Serviciul de probatiune 

Oficiul Registrului Comertului.

La Tribunalul Brasov lucreaza 40 de judecatori, 46  de grefieri, functionari publici si personal contractual.


In cladirea in care functioneaza tribunalul, isi au sediul atat Tribunalul pentru minori si familie Brasov cat si Judecatoria Brasov.


Accesul justitiabililor in cladire se face prin intrarea dinspre str. Iuliu Maniu, prin curtea interioara a institutiei, incepand cu ora 8,00, in fiecare zi lucratoare a saptamanii.

Salile de judecata( T1-T5) sunt situate la parter in aripa stanga a cladirii, iar arhivele( civila,  comerciala, de falimente ,penala) ai registratura se gasesc la demisol. Nu exista judecator de serviciu, cererile de chemare in judecata si actele se depun la registratura sau se trimit prin posta.

Activitatea Tribunalului Brasov este finantata de la bugetul de stat, bugetul instantei fiind gestionat de Ministerului Justitiei.Localizare pe harta

Locatia noastra se afla in locul indicat de markerul rosu. Puteti obtine informatii exacte despre traseul pe care trebuie sa il urmati pentru a ajunge la noi facand click pe acest marker.Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds